2009. március 22., vasárnap

Kétszersült

Már otthon is szerettem, de itt finomabb. Nem tudom mi a különbség. De kaptam a legutóbbi dobozhoz sütirecepteket, úgyhogy majd ha lesz lakás, lesz kétszersültsüti :) Addig azonban gyakorlás képp', lefordítok nektek néhányat. Örüljetek! :P

Málnás tortácskák

Hozzávalók (6 db-hoz):
  • 200 g kókuszos kétszersült
  • 17 dkg vaj
  • 50 dkg sovány túró
  • cukor
  • 1 citrom leve
  • 25 dkg málna
  • 8 lap fehér zselatin
  • 2 bögre (kb 250 g) tejszín
A kétszersültet finomra morzsoljuk, és a megolvasztott vajhoz keverjük. 6 desszertformát (kb 9 cm átmérőjű, 5.5 cm magas forma) sütőpapírral kibélelt tepsire helyezünk, vagy egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral bevonjuk, és erre tesszük a masszát.
A túrót, a citromlevet és a cukrot kikeverjük, majd beletesszük a málnaszemeket. A zselatint a csomagoláson lévő útmutató szerint elkészítjük. 2 ek túrókrémet és zselatint összekeverünk, aztán a maradékot is hozzákeverjük. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk. A masszát a kétszersültalapokra tesszük, és egyenesre simítjuk. Kb. 3 óráig hűvös helyen pihentetjük. Tálaláskor málnával megszórjuk.

Kalter Hund
  • 25 dkg kókuszzsír
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 4 ek kakaó
  • 1 ek instant kávé
  • 2 ek rum
  • 1/2 citrom reszelt héjja
  • 9 kétszersült
  • 2 ek morzsolt pisztácia
A kókuszzsírt megolvasztjuk. A tojást, a sót porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a kakaó- és a kávéport, hozzáadjuk a citrom héjját és a rumot. Végül hozzákeverjük a kókuszzsírt. Egy kb 25 cm hosszú sütőformába egy szétvágott fagyasztózacskót teszünk. A masszát és a kétszersülteket egymásra rétegezzük úgy, hogy a legfelső réteg massza legyen. Pisztáciával megszórjuk, és 2 órán át hűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése