Már otthon is szerettem, de itt finomabb. Nem tudom mi a különbség. De kaptam a legutóbbi dobozhoz sütirecepteket, úgyhogy majd ha lesz lakás, lesz kétszersültsüti :) Addig azonban gyakorlás képp', lefordítok nektek néhányat. Örüljetek! :P
Málnás tortácskákHozzávalók (6 db-hoz):
- 200 g kókuszos kétszersült
- 17 dkg vaj
- 50 dkg sovány túró
- cukor
- 1 citrom leve
- 25 dkg málna
- 8 lap fehér zselatin
- 2 bögre (kb 250 g) tejszín
A kétszersültet finomra morzsoljuk, és a megolvasztott vajhoz keverjük. 6 desszertformát (kb 9 cm átmérőjű, 5.5 cm magas forma) sütőpapírral kibélelt tepsire helyezünk, vagy egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral bevonjuk, és erre tesszük a masszát.
A túrót, a citromlevet és a cukrot kikeverjük, majd beletesszük a málnaszemeket. A zselatint a csomagoláson lévő útmutató szerint elkészítjük. 2 ek túrókrémet és zselatint összekeverünk, aztán a maradékot is hozzákeverjük. A tejszínhabot kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk. A masszát a kétszersültalapokra tesszük, és egyenesre simítjuk. Kb. 3 óráig hűvös helyen pihentetjük. Tálaláskor málnával megszórjuk.
Kalter Hund- 25 dkg kókuszzsír
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 4 ek kakaó
- 1 ek instant kávé
- 2 ek rum
- 1/2 citrom reszelt héjja
- 9 kétszersült
- 2 ek morzsolt pisztácia
A kókuszzsírt megolvasztjuk. A tojást, a sót porcukorral habosra keverjük. Beletesszük a kakaó- és a kávéport, hozzáadjuk a citrom héjját és a rumot. Végül hozzákeverjük a kókuszzsírt. Egy kb 25 cm hosszú sütőformába egy szétvágott fagyasztózacskót teszünk. A masszát és a kétszersülteket egymásra rétegezzük úgy, hogy a legfelső réteg massza legyen. Pisztáciával megszórjuk, és 2 órán át hűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése